Zapraszamy Was do zapoznania się z prostym przepisem kulinarnym na pyszne rogaliki domowej roboty.
Domowej roboty rogaliki to pomysł na smaczną przekąskę, która jest znacznie zdrowsza niż sklepowe gotowce. Sprawdźcie koniecznie!
Rogaliki domowej roboty
Składniki na 12 rogalików:
- 1 rolka ciasta francuskiego (można je kupić w supermarkecie),
- ulubiony dżem (np. wiśniowy, truskawkowy lub morelowy).
Sposób przygotowania:
#1. Rozłożone ciasto francuskie dzielimy na równe części (kwadraty).

#2. Na każdy z rogów kwadratu nakładamy niewielką ilość dżemu.

#3. W miejscu położenia dżemu rozpoczynamy zwijanie ciasta.
#4. Rulonik ciasta układamy w kształt podkowy.
#5. Pieczemy przez około 10-15 minut w temperaturze 200-220 stopni C.
Smacznego!
Polecamy: Przepis na pyszne bułeczki z rodzynkami
