Cynamonowe rollsy
Cynamonowe rollsy

Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie lubisz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Wypróbuj nasz przepis na cynamonowe rollsy, które zrobisz w kilka chwil.

Cynamon nie tylko pięknie pachnie, ale nadaje wyjątkowy smak potrawom. Jeżeli lubisz tę przyprawę, to z pewnością przypadnie Ci go gustu nasz prosty przepis na rollsy. Do ich wykonania potrzebujesz zaledwie 4 składników!

Ekspresowy przepis na cynamonowe rollsy

Składniki na cynamonowe rollsy:

  • Rolka ciasta francuskiego,
  • 4 łyżki cukru (białego lub brązowego) / ksylitolu / erytolu,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 3 łyżki mleka.

Przygotowanie cynamonowych rollsów:

Ciasto francuskie wyjmij z lodówki na minimum pół godziny przed przygotowaniem rollsów. Cukier wymieszaj z cynamonem. Kiedy ciasto osiągnie temperaturę pokojową, rozwiń rulon i przy pomocy pędzelka rozprowadź na nim mleko. Posyp dokładnie cynamonową posypką i zwiń z powrotem w rulon. Pokrój ciasto w paski o grubości 1-2 cm. Ułóż rollsy płasko, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli zostało Ci jeszcze mleko, możesz rozprowadzić je na wierzchu ciasteczek. To samo zrób z cynamonową posypką. Piecz około 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzone rollsy możesz polać lukrem i posypać pokruszonymi orzechami.

Smacznego!

Cynamonowe rollsy
Cynamonowe rollsy

Przepis: https://www.instagram.com/fit_przepisy_od_baletnicy/?hl=en

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj